ZF 24

CE a aprobat planul de eradicare a pestei, Romania va raporta lunar cati porci au fost vaccinati

27.12.2007, 16:47 14

Comisia Europeana (CE) a aprobat planul Romaniei de eradicare a pestei porcine in 2008, care prevede continuarea vaccinarii porcilor mistreti, a celor din gospodarii si din ferme, iar Romania va trebui sa raporteze lunar Comisiei date precum numarul de porci vaccinati.

Documentul aprobat de CE prevede ca in 2008 Romania va continua vaccinarea porcilor pe intreg teritoriul tarii, fiind folosit un anumit tip de vaccin pentru animalele din gospodarii (vaccin viu atenuat conventional - n.r.) si alt tip de vaccin pentru cei din fermele mari (vaccin marker- n.r.), la fel cum s-a intamplat si in 2007.

De asemenea, vor fi mentinute restrictiile privind livrarea carnii de porc si a produselor din carne de porc in statele din UE. Carnea obtinuta de la porcii din ferme, vaccinati cu vaccin marker, nu poate fi comercializata decat pe piata romaneasca, fara sa poata fi livrata in UE, si trebuie sa trebuie sa aiba o marca de identificare speciala, pentru a nu fi confundata cu stampila comunitara.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO