ZF 24

CBRE: Yield-urile din imobiliarele locale au crescut la peste 8%

17.10.2008, 16:42 47

Randamentele achizitiilor de active imobiliare din Romania au crescut la minim 8% pe toate cele trei segmente de real estate – cladiri de birouri, spatii comerciale si spatii logistice, potrivit unui raport intocmit la nivel european de catre compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis, citat de BUSINESS Magazin.

Astfel, yield-urile principale pe segmentul de birouri din Bucuresti au ajuns la nivelul de 8,25%, cele din sectorul de retail au crescut la 8% iar cele inregistrate pe segmentul spatiilor logistice sunt de 8,5%, potrivit raportului CB Richard Ellis. Practic, cu cat yield-ul este mai ridicat, cu atat perioada de recuperare a investitiei realizate de cumparator la achizitia unui activ imobiliar va fi mai redusa, un yield scazut fiind sinonim cu un pret foarte bun obtinut de catre vanzator si cu o perioada de recuperare a investitiei mai indelungata pentru cumparator.

Cititi mai multe despre studiul CBRE pe www.businessmagazin.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO