ZF 24

Casa Naţională de Sănătate anunţă că dosarul electronic al pacienţilor are undă verde

Casa Naţională de Sănătate anunţă că dosarul...

Autor: Ioana David

25.02.2013, 11:06 1404

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat astăzi că proiectul dosarului electronic al pacienţilor are “unde verde” după 28 de contestaţii şi 16 luni şi după ce pe 20 februarie, Curtea de Apel Bucureşti a decis că ultima din cele 28 de contestaţii depuse în cazul licitaţiei este neîntemeiată.

Dosarul electronic este proiectul care ar trebui să încheie informatizarea în sistemul de sănătate după prescripţia electronică (care a devenit obligatorie din ianuarie), cardul de sănătate (un proiect pilot a fost deja implementate) şi Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI – o bază de dată, care funcţionează de mai mulţi ani).

“În România nu mai există la ora actuală un alt proiect similar ca amploare, care să aducă prestigiu companiilor implicate în implementarea sa. (...) Acum intrăm în etapa în care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate construieşte un sistem care va aduce schimbări importante în mediul medical şi care va oferi suportul decizional pentru adoptarea politicilor de sănătate publică în România”, a spus Doru Bădescu, preşedintele CNAS.

Dosarul electronic al pacientului va cuprinde informaţii despre istoricul medical al pacientului.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO