ZF 24

Bursele europene dau semne de nesiguranta

14.03.2008, 11:35 12

Bursele europene dau semne de nesiguranta in deschiderea sedintelor, nesiguranta produsa de nelinistile privind starea pietelor de credit si a economiei mondiale desi sectorul minier a profitat de cresterea pretului metalelor, informeaza MarketWatch.

Indicele pan-european Dow Jones Stoxx 600 a pierdut 0,1%, companiile din industria de constructii si materiale de constructii, precum Lafarge sau Saint Gobain, pierzand in medie 1%, ca urmare a nesigurantei economiei.

Companiile miniere au avut insa de castigat dupa ce pretul aurului a atins un nou nivel record, de 1.000 dolari pentru o uncie.

Actiunile BHP Billiton au urcat cu 1,5%, titlurile Rio Tinto au avansat 1,4% si cele ale Lonmin au castigat 1,3%, dupa ce agentia Lehman Brothers a marit ratingurile companiilor din acest sector.

Indicele britanic FTSE 100 a urcat cu 0,2%, indicele german DAX 30 a pierdut 0,1%, in timp ce indicele francez CAC-40 a scazut cu 0,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO