ZF 24

Brokerii romanilor au luat fata strainilor pe actiuni in iulie

Brokerii romanilor au luat fata strainilor pe actiuni in iulie
02.08.2009, 16:07 14

BT Securities si Intercapital Invest s-au situat pe primele doua pozitii in topul brokerilor pe segmentul de intermediere a actiunilor la Bursa, surclasand casele de brokeraj care lucreaza in general cu straini ca ING Bank, ce a ocupat ultima treapta a podiumului.

EFG Securities si KBC Securities, alti doi brokeri care lucreaza preponderent cu fonduri straine, s-au plasat pe locul patru si cinci la tranzactionarea de actiuni.
BT Securities a urcat pe prima pozitie in intermedierea de actiuni si de la inceputul anului, cu tranzactii in valoare de 458 mil. lei.

Intercapital a fost propulsata in iulie de oferta OTP Wise, a carei valoare s-a ridicat la 8,7 mil. lei (2,1 mil. euro), reprezentand circa 18,5% din valoarea totala intermediata de casa de brokeraj in iulie, de 47 mil. lei.

Primele doua saptamani din iulie, lichiditatea pe Bursa a fost extrem de slaba, tranzactiile depasind usor un milion de euro pe zi, pentru ca in ultima zi din iulie sa se realizeze aproape o cincime din rulajul lunar, cu tranzactii pe actiuni de 57 mil. lei (13,6 mil. euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO