Brokerii romanilor au luat fata strainilor pe actiuni in iulie

Ziarul Financiar 02.08.2009

BT Securities si Intercapital Invest s-au situat pe primele doua pozitii in topul brokerilor pe segmentul de intermediere a actiunilor la Bursa, surclasand casele de brokeraj care lucreaza in general cu straini ca ING Bank, ce a ocupat ultima treapta a podiumului.

EFG Securities si KBC Securities, alti doi brokeri care lucreaza preponderent cu fonduri straine, s-au plasat pe locul patru si cinci la tranzactionarea de actiuni.
BT Securities a urcat pe prima pozitie in intermedierea de actiuni si de la inceputul anului, cu tranzactii in valoare de 458 mil. lei.

Intercapital a fost propulsata in iulie de oferta OTP Wise, a carei valoare s-a ridicat la 8,7 mil. lei (2,1 mil. euro), reprezentand circa 18,5% din valoarea totala intermediata de casa de brokeraj in iulie, de 47 mil. lei.

Primele doua saptamani din iulie, lichiditatea pe Bursa a fost extrem de slaba, tranzactiile depasind usor un milion de euro pe zi, pentru ca in ultima zi din iulie sa se realizeze aproape o cincime din rulajul lunar, cu tranzactii pe actiuni de 57 mil. lei (13,6 mil. euro).