ZF 24

BNR a radiat Credit Europe Ipotecar din Registrul special al IFN-urilor

22.02.2010, 13:39 324

Credit Europe Ipotecar, firma specializata in credite ipotecarecontrolata de Credit Europe Bank, a fost radiata de Banca Nationaladin Registrul special al institutiilor financiare nebancare(IFN).

Pentru a figura in acest registru, IFN-urile trebuie sa aiba unsold minim al creditelor de 25 mil. lei si capitaluri proprii sisurse imprumutate de cel putin 50 mil. lei. Firma fusese luata inevidenta de BNR in februarie 2008. Radierea din Registrul specialinseamna ca nu mai sunt indeplinite criteriile mentionate. Aceastasituatie a aparut dupa ce anul trecut portofoliul de credite carenu aveau intirzieri mai mari de 90 de zile a fost vindut catreCredit Europe Olanda, actionarul majoritar al Credit Europe BankRomania. Ca urmare, actionarii au decis reducerea capitaluluisocial de la 60 la 15 mil. lei. Pentru a acorda credite ipotecare,un IFN trebuie sa aiba un capital minim de 3 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO