ZF 24

Bloomberg: Statusul de "Mr. Euro" al sefului BCE se erodeaza din cauza crizei din Grecia

Bloomberg: Statusul de "Mr. Euro" al sefului BCE se erodeaza din cauza crizei din Grecia
09.04.2010, 11:37 13

Speculatiile privind iminenta incapacitatii de plata a Greciei,care se confrunta cu datorii de 304 miliarde de euro il priveaza peseful Bancii Centrale Europene, Jean Claude Trichet de pietelestabile necesare pentru a scoate blocul comunitar din cea mai gravacriza postbelica, scrie Bloomebrg.

De la inceputul lunii februarie, cand politicienii au inceput sase certe pentru a hotari daca si cum ar putea salva Grecia dedeficitul si datoria de stat uriase, euro a pierdut 4,1% fata dedolar, iar randamentul suplimentar cerut de investitori pentru aimprumuta statul elen a ajuns la nivelul record de 4,43 puncteprocentuale peste bundurile germane de referinta, deoarece piata aperceput cresterea riscului de default.

Trichet, aflat aproape de finalul actualului mandat depresedinte al BCE, nu poate rezolva criza din zona euro, scopuldeclarat al sfarsitului de stagiu la sefia Bancii CentraleEuropene, deoarece nu controleaza politica fiscala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO