ZF 24

Bernanke, Fed: Este necesara interventia guvernului pentru stoparea prescrierilor de ipoteci

04.12.2008, 19:28 12

Seful Rezervei Federale Ben Bernanke a cerut joi initierea unui program prin care sa fie stopata preluarea de catre banci a locuintelor clientilor care nu si-au platit ratele la imprumuturi ipotecare.

"In ciuda eforturilor de buna-credinta, atat din partea sectorului privat, cat si a autoritatiloe, rata prescrierilor ramane prea ridicata, cu efecte adverse atat pentru cei implicat direct cat si pentru economia SUA", a declarat Bernanke, in cadrul unei conferinte, citat de Reuters.

Acesta considera ca este necesara o reevaluare a creditelor ipotecare pentru a ajuta pe americani sa isi pastreze locuintele. "Ar fi nevoie ca reevaluarea in scadere a sumei imprumutate de la banca sa fie inclusa in planul bancilor de a modifica ipotecile astfel incat clientii sa le poata plati", a subliniat Bernanke.

Seful Fed considera ca exista deja cateva propuneri, toate folosind fonduri publice, prin care se doreste incentinirea numarului prescrierilor.

Printre acestea se afla si o propunere a Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) prin care creditorii care participa la program prin participatrea la costurile creditelor restructurate neperformante sunt recompensati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO