ZF 24

Berceanu: guvernelor care s-au perindat la conducerea tarii le-a fost frica sa apeleze la concesiuni de autostrazi

14.04.2009, 11:32 19

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, a declarat pana la 25 aprilie va fi anuntat castigatorul final al autostrazii Comarnic-Brasov, realizat printr-un parteneriat public-privat, acesta fiind primul proiect de realizare a unei autostrazi prin concesiune.

"Daca acest proiect va da rezultatul scontat, vom multiplica numarul de concesiuni in viitor, pentru ca am de gand sa ies din constrangerea ministeriala de a dezvolta infrastructura doar cu bani de la buget", a declarat Berceanu, in cadrul dezbaterii Guvernul Privat, organizat de cotidianul Business Standard. "Guvernelor din ultimii ani, din care am facut parte si eu, le-a fost frica sa abordeze proiecte de concesiuni pentru ca e mai greu sa te lansezi in chestiuni care pot fi combatute si conduc la divergente de opini", a completat el.

Printre proiectele vizate pentru cocnesiune se numara tronsoanele Pitesti-Curtea de Arges, Curtea de Arges - Sibiu, Brasov-Campia Turzii (care ar trebui sa fie construita de Bechtel, dar ministerul transporturilor negociaza intrarea in concesiune) si Ploiesti-Buzau-Focsani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO