ZF 24

BCE atentioneaza BNR sa o consulte "in timp util" pentru proiecte legislative

04.02.2010, 17:52 19

Banca Centrala Europeana a atentionat BNR ca trebuie consultata"in timp util" in raport cu procesul legislativ, dupa ce a avizatun proiect de lege transmis de autoritatea de reglementare sisupraveghere din Romania privind modificarea proceduriiadministrarii speciale in cazul institutiilor de credit.

"BCE ar dori sa atraga atentia autoritatii care a transmissolicitarea de emitere a unui aviz asupra faptului ca cea de a douateza a articolului 4 din Decizia 98/415/CE prevede ca BCE trebuieconsultata "in timp util" in raport cu procesul legislativ. Aceastaimplica efectuarea consultarii intr-o etapa a procesului legislativcare sa asigure BCE o perioada de timp suficienta pentru examinareapropunerilor legislative si pentru adoptarea avizului sau inversiunile lingvistice necesare si care, de asemenea, sa permitaautoritatilor nationale relevante sa ia in considerare avizul BCEinainte de adoptarea prevederilor respective".

La 6 ianuarie 2010, BCE a primit din partea BNR o solicitare deemitere a unui aviz cu privire la un proiect de lege pentrumodificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului.BNR a solicitat adoptarea avizului pana in 31 ianuarie, invocand oderogare de la legislatia UE care stabileste ca termenul pentruprezentarea recomandarii este de minim o luna. ConsiliulGuvernatorilor BCE a adoptat avizul privind proiectul de lege pe 27ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO