ZF 24

BC Partners cumpara cel mai mare lant de supermarketuri din Turcia

14.02.2008, 12:36 45

Compania britanica BC Partners va prelua cea mai mare retea de supermarketuri din Turcia, Migros, intr-o tranzactie evaluata la 3,2 miliarde de dolari, informeaza Bloomberg.

BC Partners va cumpara 51% din actiunile retailerului turc pentru 1,98 miliarde de lire turcesti (1,16 miliarde de euro sau 15 euro pe actiune), si a anuntat ca va oferi acelasi pret si pentru restul actiunilor. Valoarea tranzactiei este cu 11% mai mare fata de pretul la care au inchis ieri actiunile grupului turc.

Compania britanica va dobandi accesul la o retea de 961 de magazine in Turcia si in tarile vecine si intentioneaza sa dezvolte segmentul de legume care este in prezent controlat in proportie de 60% de vanzatorii stradali.

In cursa pentru preluarea retilerului turc s-a mai aflat si Carrefour. Grupul francez a anuntat insa la inceputul lunii ianuarie ca a renuntat la intentiile de preluare, fara sa motiveze decizia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO