ZF 24

Basescu: Rata de rateu in diagnostic ajunge la 40% in sanatate, e un efect al sistemului de educatie

Basescu: Rata de rateu in diagnostic ajunge la 40% in sanatate, e un efect al sistemului de educatie
29.03.2010, 14:31 17

Presedintele Traian Basescu a declarat astazi la o dezbatereprivind noua lege a educatiei ca o comisie prezidentiala care aevaluat sistemul de sanatate din Romania arata ca rata de rateu indiagnostic ajunge la peste 40%, apreciind ca acesta este un efectal sistemului de educatie.

"V-as ruga sa observati o afirmatie facuta foarte de curand de unuldin statele importante din UE, care incepe sa demonteze un mit almedicilor pregatiti in universitatile romanesti. Este vorba deproaspete afirmatii venite din Franta, care spun negru pe alb camedicii romani sunt slab pregatiti. De altfel, va pot spune ca ocomisie prezidentiala care a evaluat sistemul de sanatate dinRomania arata ca rata de rateu in diagnostic ajunge la peste 40% insistemul de sanatate romanesc. Este un efect al sistemului deeducatie", a declarat Traian Basescu.El a dat ca exemplediagnosticarea gresita sau supunerea la interventii chirurgicale apacientilor care nu necesita acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO