ZF 24

Basescu: Romania are cel mai prost sistem de educatie din UE, pentru ca nu se raporteaza la realitatile economiei

29.03.2010, 12:17 34

Presedintele Traian Basescu a declarat astazi la o dezbatereprivind legea educatiei ca Romania are cel mai slab sistem deeducatie din Uniunea Europeana, pornind de la performanteleabsolventilor.

"Trebuie sa plecam de la realitate, iar realitatea este ca sistemulde educatie din Romania este unul dintre mai slabe din Europa sicel mai slab din interiorul Uniunii Europene, din punct de vedereal performantelor absolventilor. Acest lucru este demonstrat nunumai de analizele specialistilor, ci si de testele europene, cares-au facut in Romania in perioada 2001-2006, 2007. Succesiuneaacestor teste arata o continua depreciere a calitatii sistemului deeducatie din Romania, ceea ce reclama interventie urgenta inadaptareaa sistemului de educatie romanesc la realitatileeconomiei, la realitatiile competitiei, careia Romania trebuie sa-ifaca fata pentru a-si putea asigura evolutia pozitiva. Nuindraznesc sa spun pentru a-si putea asigura prosperitatea, dar, pefond, aceasta este cheia cresterii nivelului de trai al romanilor -educatia", a declarat Basescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO