ZF 24

Bao Fan, celebrul bancher chinez a cărui dispariţie a şocat mediul de afaceri din întreaga lume, s-a reîntors în „lumina reflectoarelor” pentru a demisiona de la cârma China Renaissance Holdings

Bao Fan, celebrul bancher chinez a cărui dispariţie a...

Autor: Andrei Şerbănescu

02.02.2024, 12:10 2949

Bao Fan, bancherul chinez vedetă a cărui dispariţie a şocat comunitatea de afaceri şi de investiţii anul trecut, a demisionat de la firma sa financiară China Renaissance Holdings Ltd, potrivit Bloomberg.

Bao a demisionat din funcţia de preşedinte şi director general începând cu data de 2 februarie, a anunţat vineri compania într-un document depus la bursă. Co-fondatorul firmei, Xie Yi Jing, îi va prelua atribuţiile, în timp ce Jason Lam a fost numit director executiv şi vicepreşedinte. 

Bao s-a retras „din motive de sănătate şi pentru a petrece mai mult timp alături de familia sa", a precizat compania.

Anunţul vine la puţin mai puţin de un an de la dispariţia lui Bao, în februarie 2023. Ulterior, el a fost plasat în detenţie pentru o anchetă nespecificată demarată de autorităţile chineze, pe fondul unei represiuni mai ample a corupţiei în sectorul financiar. Bao a început să „coopereze” în cadrul anchetei încă din luna august, a declarat anterior China Renaissances. 

Fost bancher la Morgan Stanley şi Credit Suisse, Bao a fondat China Renaissance în 2005, consolidându-şi notorietatea prin intermedierea unor fuziuni dificile care au dus la formarea serviciului de transport în comun Didi Global Inc. şi a gigantului Meituan. Talentul său de a încheia tranzacţii complicate şi de a detecta „stelele tehnologice în ascensiune” l-au transformat într-unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO