ZF 24

AvtoVAZ anunta ca este posibila intrarea in faliment. Ghosn: Renault este pregatit sa sustina compania rusa

19.10.2009, 18:29 24

Producatorul auto rus AvtoVAZ a declarat luni ca ar putea intrain procedura de faliment in cazul in care nu va reusi sa isirefinanteze datoriile, informeaza Associated Press.

"Daca nu exista alte optiuni, nu vom avea alternativa", adeclarat Oleg Lobanov, vice-presedintele companiei, in cadrul uneiconferinta de presa.

Compania a invitat bancile detinute de stat sa preia o parte dindatoriile AvtoVAZ prin achizitia de obligatiuni in valoare de 50miliarde ruble (1,7 miliarde dolari). Producatorul a raportat opierdere de 19,6 miliarde ruble (668 milioane dolari), pentruperioada ianuarie-iunie, pe fondul scaderii cererii.

Renault, care detine o participatie de 25% din producatorul rusa anuntat ca este gata sa sustina operatiunile companiei.

"Suntem pregatiti sa sustinem AvtoVAZ", a afirmat Carlos Ghosn,directorul general al grupului francez, in timpul unei conferintede presa la Tokio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO