ZF 24

Asistentele bulgare au fost eliberate din Libia

24.07.2007, 10:29 17

Cele cinci infirmiere bulgare si medicul de origine palestiniana au sosit astazi pe aeroportul din Sofia, dupa ce au fost eliberati din Libia, dupa opt ani de detentie relateaza site-ul Novinite.com.

Avionul care ii transporta pe cei sase pasageri a aterizat pe aeroportul din Sofia la ora 09.55 (09.55, ora Romaniei).Cei sase au fost condamnati la inchisoare pe viata pentru infectarea in mod deliberat cu virusul HIV a peste 400 de copii libieni de la un spital din Benghazi.

Grupul a fost eliberat in aceasta dimineata si a sosit la Sofia la bordul unui avion pus la dispozitie de administratia franceza. Ei au calatorit impreuna cu Cecilia Sarkozy, sotia presedintelui francez, si cu Benita Ferrero-Waldner, comisarul european pentru Relatii Externe.

Cei sase vor fi gratiati in momentul sosirii lor in Bulgaria, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului bulgar al Afacerilor Externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO