ZF 24

Apelul la condamnarea lui Vantu, judecat la sfarsitul lunii februarie

05.02.2007, 15:02 15

Apelul in dosarul in care Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat la doi ani de inchisoare in legatura cu constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID) va fi judecat la Tribunalul Bucuresti, in 27 februarie.

In 18 ianuarie, instanta Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti a constatat ca infractiunea de fals in declaratii s-a prescris, condamnandu-l pe Vantu pentru uz de fals, la doi ani de inchisoare in regim de detentie. De asemenea, instanta a dispus anularea tuturor actelor considerate false in constituirea BID si care ar fi avut efecte juridice, precum si la plata a 150.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

In incheierea de sedinta, instanta apreciaza ca demersurile lui Sorin Ovidiu Vantu pentru obtinerea autorizarii de functionare a BID au pus in pericol "intreaga siguranta a circuitului bancar romanesc", faptele acestuia fiind calificate drept "extrem de periculoase".

Fapta pentru care a instanta Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vantu, in 18 ianuarie, respectiv uz de fals, se va prescrie in 17 februarie, astfel ca in cazul in care va fi atacata, el are sanse sa scape de pedeapsa. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO