ZF 24

APAPR: Introducerea unui randament garantat pensiilor private este riscanta pentru plasamente

11.01.2008, 17:22 14

Introducerea unui randament minim garantat pentru depunerile la sistemul pensiilor private va impiedica administratorii fondurilor sa investeasca si pe pietele externe, fapt ce poate creste gradul de risc al plasamentelor, potrivit Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), citata de Mediafax.

Introducerii unei garantii ar interzice fondurilor de pensii din Romania sa faca investitii si pe pietele externe, fapt ce poate afecta semnificativ nivelul randamentului, marind gradul de risc al investitiilor.

In cazul in care economia romaneasca va traversa perioade de recesiune, acest lucru va fi reflectat in intregime in randamentele fondurilor de pensii, neexistand posibilitatea atenuarii efectelor nefaste prin investitii pe pietele externe.

Scrisoarea deschisa a asociatiei este adresata autoritatilor centrale si este semnata de presedintele APAPR, Bram Boon.

Asociatia are 21 de membrii din randul bancilor, societatilor de asigurare si administrare a investitiilor, precum si administratorilor de fonduri de pensii.

Mai multe organizatii ale societatii civile au propus, intr-o scrisoare deschisa adresata, miercuri, autoritatilor centrale, introducerea unui randament minim anual garantat al pensiilor private obligatorii, egal cu rata anuala a inflatiei, care ar trebui asigurat de administratori.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO