ZF 24

Anul 2015 în industria viticolă: un an marcat de vremea bună, de maturizarea consumatorilor şi de creşterea segmentului premium

Anul 2015 în industria viticolă: un an marcat de vremea...

Autor: Cristina Rosca

25.10.2015, 16:48 323
Jucătorii din piaţa locală a vinului spun că anul 2015 este unul foarte bun pentru producţia de struguri, pe alocuri chiar excepţional, vre­mea favorabilă fiind resimţită mai degrabă în calitatea vinului, dar şi în cantitatea de struguri recoltată.

„Producţia din 2015 va fi una de calitate, în special pentru vinurile roşii. Vorbim despre un an ce poate fi încadrat la foarte bun şi excepţional pe alocuri, un an cu mult soare, dar şi cu ploi dozate perfect de Creator“, spunea recent Daniel Negrescu, brand manager al Murfatlar România. Despre cantitatea de struguri recoltată, el adaugă că va fi similară celei din 2014.

Dan Muntean, di-rec­torul general al grupului Halewood, expli-ca recent că piaţa româ­nească este guvernată de faptul că un anumit nu-măr de hectare de vie produc o anumită cantitate. România este unul dintre cei mai mari producători europeni de vin, cu un volum anual de circa 4-5 milioane de hectolitri, însă este departe de a ajunge la nivelul unor ţări precum Franţa, care produce de câteva zeci de ori mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO