ZF 24

Am fost învăţată să recrutez după metode ştiinţifice, nu după instinct

Am fost învăţată să recrutez după metode...

Autor: Corina Mirea

09.12.2013, 00:08 356

„Chimia“ dintre candidatul aflat în căutarea unui loc de muncă şi specialistul în recrutare din departamentul de resurse umane nu este o garanţie pentru obţinerea jobului, modernizarea instrumentelor folosite în HR ducând acest proces într-o zonă cu precizie ştiinţifică. Gabriella Carello, directorul de HR al Nestlé România, cel mai mare jucător de pe piaţa dulciurilor şi a cafelei, spune că nu a angajat niciodată un candidat numai pe baza instinctului şi că a preferat să recruteze utilizând „metodele ştiinţifice“ de HR.

„Am fost învăţată ca în primele trei minute ale interviului de angajare să mă gândesc la orice altceva decât la a intervieva persoana din faţa mea. În acest interval, începi să îţi formezi o idee despre candidat şi nu vrei să te concentrezi pe tot ceea ce face şi pe ceea ce spune sau să pleci la drum cu nişte prejudecăţi. Trebuie să fii obiectiv, iar eu am fost învăţată să nu mă încred în instinct, lucru pe care îl fac din ce în ce mai puţin. Sigur, intuiţia este de aju­tor, odată ce ai destul de multă experienţă în recrutare şi te poţi folosi de cunoştinţele acumulate, dar nu am angajat niciodată pe cineva pentru că simţeam eu că ar fi persoana potrivită. Prefer metoda ştiinţifică, de aceea avem instrumente şi procese“, spune Gabriella Carello, care coordonează politicile de HR ale celor peste 900 de angajaţi din cadrul Nestlé România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO