ZF 24

Acciona a cerut acordul CNMV pentru a prelua inca 3,97% din Endesa

30.03.2007, 11:54 21

Grupul spaniol de constructii Acciona a solicitat acordul autoritatii de reglementare a pietei de capital, CNMV, permisiunea de a cumpara alte 3,97% din actiunile Endesa, cea mai mare companie de utilitati din Spania, transmite Reuters.

Acciona detine 21% din titlurile Endesa si vrea sa faca, impreuna cu grupul italian Enel, o oferta de preluare a Endesa, care sa devanseze propunerea companiei germane E.ON, de 42,3 miliarde de euro.

"Este adevarat ca am cerut permisiunea de a ne majora participatia", a declarat un purtator de cuvant al Acciona, refuzand sa ofere alte detalii.

Daca CNMV va aproba cererea, Acciona va detine 24,97% din Endesa, sub limita de 25% la care compania de constructii ar fi obligata sa faca o oferta pentru a prelua inca 10% din titluri, conform legislatiei spaniole.

Potrivit unui acord incheiat cu Enel, Acciona urma sa cumpere 3,974% din titlurile Endesa, iar compania italiana, care detine o participatie de 24,9%, ar trebui sa preia restul titlurilor, la pretul de 41 de euro.

CNMV a decis, recent, ca Enel si Acciona nu pot depune o oferta de preluare a Endesa timp de sase luni dupa expirarea termenului limita a ofertei facute de E.ON.

E.ON a solicitat justitiei spaniole sa blocheze oferta facuta de Enel si Acciona, in timp ce grupul de constructii a contestat termenul de sase luni impus de CNMV. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO