Acciona a cerut acordul CNMV pentru a prelua inca 3,97% din Endesa

Ziarul Financiar 30.03.2007
Grupul spaniol de constructii Acciona a solicitat acordul autoritatii de reglementare a pietei de capital, CNMV, permisiunea de a cumpara alte 3,97% din actiunile Endesa, cea mai mare companie de utilitati din Spania, transmite Reuters.

Acciona detine 21% din titlurile Endesa si vrea sa faca, impreuna cu grupul italian Enel, o oferta de preluare a Endesa, care sa devanseze propunerea companiei germane E.ON, de 42,3 miliarde de euro.

"Este adevarat ca am cerut permisiunea de a ne majora participatia", a declarat un purtator de cuvant al Acciona, refuzand sa ofere alte detalii.

Daca CNMV va aproba cererea, Acciona va detine 24,97% din Endesa, sub limita de 25% la care compania de constructii ar fi obligata sa faca o oferta pentru a prelua inca 10% din titluri, conform legislatiei spaniole.

Potrivit unui acord incheiat cu Enel, Acciona urma sa cumpere 3,974% din titlurile Endesa, iar compania italiana, care detine o participatie de 24,9%, ar trebui sa preia restul titlurilor, la pretul de 41 de euro.

CNMV a decis, recent, ca Enel si Acciona nu pot depune o oferta de preluare a Endesa timp de sase luni dupa expirarea termenului limita a ofertei facute de E.ON.

E.ON a solicitat justitiei spaniole sa blocheze oferta facuta de Enel si Acciona, in timp ce grupul de constructii a contestat termenul de sase luni impus de CNMV. Mediafax