ZF 24

90% din falimentele IMM-urilor, cauzate de sechestrele puse de administratiile financiare

17.02.2009, 13:24 23

Aproape 90% din falimentele IMM-urilor au fost cauzate de sechestrele puse de administratiile financiare si nu la cererea acestora de a intra in procedura de faliment, a declarat Constantin Nita, ministru pentru IMM-uri, Comert si Mediul de Afaceri

Acesta a mentionat ca trebuie gasite masuri pentru stoparea acestor sechestre, cele mai afectate sectoare fiind constructiile si industria. Ministrul a mentionat ca IMM-urile din sectorul serviciilor si comertului au cele mai multe credite garantate de Fondul National de Garantare pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Pentru stoparea sechestrelor, FNGCIMM acorda garantii de pana la 80% pentru toate finantarile acordate IMM-urilor si de 100% pentru creditele pentru firmele mici si mijlocii acordate de catre bancile comerciale, pentru implementarea proiectelor prioritare, precum si a celor eligibile pentru finantari din fonduri europene.

De asemenea, pentru a evitarea inghetarii creditarii IMM-urilor pentru neplata datoriilor la bugetul de stat, Fondul va garanta finantarile acordate pentru achitarea acestor datorii. Prin aceasta masura, guvernul spera sa creasca veniturile la bugetul de stat si sa mentina activitatea firmelor mici si mijlocii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO