ZF 24

10 motive pentru care oamenii vor sa se imbogateasca

10 motive pentru care oamenii vor sa se imbogateasca

Autor: inCont.ro

07.08.2011, 12:15 595

Obsesia tot mai multor oameni este legata de bogatie - cum sa"dea lovitura", cum sa ajunga "acolo sus", cum sa se bucure de totce agonisesc, cum sa cladeasca un viitor sigur pentru copii. Totultine insa de teama unui eventual esec, de dorinta de a se simti insiguranta, banii fiind cei care ne confera o "protectie" fara decare ne-am simti de-a dreptul tulburati, spun psihologii americani.De fapt, suntem atat de preocupati sa alergam dupa acel instrumentcare sa ne faca sa parem puternici in fata celorlalti, incat uitamlucrurile esentiale.

Banii nu aduc fericirea, dar cumpara antidepresive. Tarile celemai bogate au si cei mai deprimati locuitori

Miliardarul american Warren Buffet declara intr-unul dininterviurile sale pentru Forbes despre construirea unui business desucces: "Trebuie sa te bucuri de acest proces mai mult decat oricealtceva".

Are dreptate, sustin specialistii din SUA. Un om considerat timp de30 de ani un chirurg sau un antrenor exceptional, admirat de catreceilalti, poate ajunge instabil emotional daca atunci cand se varetrage nu va intelege ca nimic din ceea ce el a realizat nu tineade bani, ci de scopul pe care il avea, de aportul social alprofesiei sale.

"Oamenii se ghideaza dupa diverse reguli, citesc povesti in carealti oameni au reusit din punct de vedere financiar sa construiascaceva, ii iau drept exemplu si fac din asta obsesia vietii lor.Uita, de fapt, sa traiasca cu adevarat si sa se bucure de lucrurilemarunte. Nu sunt doar insetati de putere, crezand ca ea le va faceviata minunata, ci sunt de-a dreptul obsedati. De beneficiile pecare cred ca banii le vor aduce in vietile lor sarace, lipsite de<<bogatie spirituala>>", explica Sarah Price, profesorde psihologie al Universitatii Walden, SUA. Citiţi mai mult desprecele 10 motive pentru care oamenii vor sa seimbogateasca pe www.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO