10 motive pentru care oamenii vor sa se imbogateasca

Autor: inCont.ro 07.08.2011

Obsesia tot mai multor oameni este legata de bogatie - cum sa "dea lovitura", cum sa ajunga "acolo sus", cum sa se bucure de tot ce agonisesc, cum sa cladeasca un viitor sigur pentru copii. Totul tine insa de teama unui eventual esec, de dorinta de a se simti in siguranta, banii fiind cei care ne confera o "protectie" fara de care ne-am simti de-a dreptul tulburati, spun psihologii americani. De fapt, suntem atat de preocupati sa alergam dupa acel instrument care sa ne faca sa parem puternici in fata celorlalti, incat uitam lucrurile esentiale.

Banii nu aduc fericirea, dar cumpara antidepresive. Tarile cele mai bogate au si cei mai deprimati locuitori

Miliardarul american Warren Buffet declara intr-unul din interviurile sale pentru Forbes despre construirea unui business de succes: "Trebuie sa te bucuri de acest proces mai mult decat orice altceva".

Are dreptate, sustin specialistii din SUA. Un om considerat timp de 30 de ani un chirurg sau un antrenor exceptional, admirat de catre ceilalti, poate ajunge instabil emotional daca atunci cand se va retrage nu va intelege ca nimic din ceea ce el a realizat nu tinea de bani, ci de scopul pe care il avea, de aportul social al profesiei sale.

"Oamenii se ghideaza dupa diverse reguli, citesc povesti in care alti oameni au reusit din punct de vedere financiar sa construiasca ceva, ii iau drept exemplu si fac din asta obsesia vietii lor. Uita, de fapt, sa traiasca cu adevarat si sa se bucure de lucrurile marunte. Nu sunt doar insetati de putere, crezand ca ea le va face viata minunata, ci sunt de-a dreptul obsedati. De beneficiile pe care cred ca banii le vor aduce in vietile lor sarace, lipsite de <<bogatie spirituala>>", explica Sarah Price, profesor de psihologie al Universitatii Walden, SUA. CitiĊ£i mai mult despre cele 10 motive pentru care oamenii vor sa se imbogateasca pe www.incont.ro