ZF 15 ani

Cea mai buna scoala de business

Cea mai buna scoala de business
09.11.2013, 12:25 671

Mi-am dorit dintotdeauna sa lucrez in presa. Nu stiu de ce, cred ca ma fascina imaginea reporterului care face dezvaluiri, pune intrebari incomode, discuta cu “surse din piata” si intervieveaza oameni importanti. Asa ca in iulie 2005 am ajuns in redactia ZF si, dupa un interviu de 10-15 minute cu Fini (Cristian Hostiuc – directorul editorial) si un test de engleza, am fost angajata.

Eram mai timida pe atunci. Tin minte ca la prima intrebare pe care am pus-o intr-o conferinta de presa mi-a tremurat vocea. Am inceput cu traduceri din Financial Times, pana cand intr-o zi lui Sorin (Pislaru – redactor-sef) i-a venit ideea sa scriu pe asigurari. Tocmai plecase colega care se ocupa de acest domeniu si avea nevoie de un inlocuitor. Si m-a ales pe mine care, recunosc, nici nu stiam pe atunci foarte bine diferenta intre RCA si Casco.

Dar am invatat. Incet-incet, am inceput sa ma indragostesc de asigurari. Si pentru asta ii multumesc ZF-ului si, in special, lui Sorin Pislaru. Am invatat atat de multe de la el si de la oamenii de asigurari pe care i-am intalnit in cei 5 ani cat am lucrat la ZF! Legi, statistici, definitii, subtilitati, mii de lucruri pe care un manual de asigurari nu le-ar putea cuprinde. Am invatat sa intreb, sa obtin informatii, sa le analizez si sa gasesc cea mai interesanta abordare pentru cititor. Am purtat discutii cu oameni interesanti, sute de interviuri din care am aflat mai multe lucruri utile decat dintr-un MBA. La conferinte, vocea nu mi-a mai tremurat niciodata.

Am iubit meseria de jurnalist si o iubesc in continuare, chiar daca nu mai fac parte din redactie. Imi place sa imi deschid dimineata ziarul pe birou, cred ca si peste 10 ani tot varianta pe hartie o voi citi. Imi place mirosul de hartie si cerneala, imi plac titlurile, imi place faptul ca ii cunosc pe autori si imi imaginez discutiile si certurile din redactie inainte de publicarea unui articol important. Pentru ca da, de multe ori se lasa cu certuri sau chiar cu lacrimi, dar toate acestea le uiti atunci cand iti vezi semnatura sub titlul de pe prima pagina.

Draga ZF, iti doresc sa schimbi viata multora asa cum mi-ai schimbat-o mie. Iti doresc in continuare inspiratie si curaj sa pui intrebari incomode, incisive si sa oferi abordari inedite. Iti doresc sa ai in continuare cei mai buni oameni in redactie si, oricat te-ai dezvolta odata cu tehnologia, sa pastrezi si varianta pe hartie. Este preferata mea.

Multumesc, Sorin si Fini, pentru cea mai buna scoala de business.

Angela Moraru este în prezent PR Manager al companiei de asigurări Uniqa

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO