Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un consultant tehnic câştigă între 1.000 şi 1.400 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un consultant tehnic câştigă între...

Autor: Ramona Cornea

25.08.2022, 00:07 514

Un angajat pe poziţia de consultant tehnic are un salariu care variază, în medie, între 1.000 şi 1.400 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare BestJobs.

„Conform datelor de pe platforma BestJobs, salariile pentru poziţiile de suport au crescut cu aproximativ 7% în prima jumătate a anului 2022, pentru a se menţine la nivelul pieţei. Sunt apreciate pe aceste poziţii capacitatea de multitasking, abilităţile de organizare, precum şi atenţia la detalii şi gestionarea relaţii cu clienţii. Candidaţii căutaţi pentru rolul de consultant tehnic au nevoie de studii superioare tehnice (în construcţii sau inginerie) sau cunoştinţe în domenii specifice, în funcţie de profilul jobului, precum şi de cunoştinţe de limba engleză, nivel avansat. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Ilfov, Bucureşti şi Timişoara, iar salariul se plasează în intervalul 1.000 - 1.400 de euro pe lună, în medie“, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete masă, primă anuală şi mediu de lucru dinamic.

În prezent, 708 de posturi vacante pentru poziţia de consultant tehnic sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Ilfov, Bucureşti şi Timişoara.

 

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Salariile pentru poziţiile de suport au crescut cu aproximativ 7% în prima jumătate a anului 2022, pentru a se menţine la nivelul pieţei. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Ilfov, Bucureşti şi Timişoara.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO