Top MBA

Studentii de MBA vor sa iasa in lume

19.03.2008, 21:26 13

Doar sapte dintre programele de MBA/EMBA de pe piata locala ofera calatorii de studiu in strainatate, in conditiile in care majoritatea absolventilor apreciaza componenta internationala ca pe unul dintre principalele atuuri ale programelor.

Studentii EMBA-ului Asebuss sunt implicati in anul doi de studiu intr-un proiect international in colaborare cu Kennesaw State University din SUA, care se deruleaza pe durata a opt luni de zile, in paralel cu disciplinele EMBA.

Comunicarea intre studentii romani si cei americani, sub coordonarea unuia dintre profesorii ambelor scoli de afaceri, este asigurata prin videoconferinte lunare, precum si prin intalniri fata in fata, in Romania si Atlanta. Tot in anul doi de EMBA, totii cursantii Asebuss fac o vizita de studii in Atlanta - Georgia, in cadrul saptamanii rezidentiale internationale.

In cadrul programului oferit de WU Executive Academy, studentii fac doua calatorii de studiu, una in SUA si alta in Austria, la Viena la WU Executive Academy.

In cadrul vizitei de la New York si Minneapolis, studentii viziteaza mai multe companii si participa la proiecte si cunosc alti studenti ai programelor de EMBA.
Programul de EMBA al Sheffield implica trei calatorii in strainatate. In primul an, cursantii au un week-end de studiu la Universitatea Sheffield (Sheffield, Anglia), iar in cel de-al doilea an studentii au programate doua week-end-uri in Salonic, unde studiaza specializarea aleasa - management, marketing, finante sau logistica.
In etapa a doua a programului MBA al OU Business School, cursantii participa la scoli rezidentiale de curs a caror durata este de patru zile, scoli care se desfasoara in Marea Britanie sau in alte locatii din Europa oferite de catre Open University, ca de exemplu Belgia sau Olanda.
Scolile rezidentiale au un caracter obligatoriu, studentii putand opta pentru perioada cand doresc sa participe si pentru locatie.
Studentii EMBA-ului oferit de Tiffin pot opta pentru un modul in Statele Unite, insa reprezentantii scolii spun ca acest lucru este foarte rar solicitat, deoarece programul oferit in Romania este identic cu cel oferit la Tiffin University, Ohio.
In cazul CEU Business School, calatoriile in strainatate depind intru totul de student, astfel poate exista de la o calatorie (un semestru intensiv in campusul de la Budapesta) pana la mai multe in cadrul programelor de Exchange Students (10 universitati partenere fixe) sau Dual Degree (Case Western Reserve University, Cleaveland - Ohio, Goizeuta School of Business, Emory University, Atlanta - Georgia si Freiberg Technical University, Freiberg - Germany).

Programul de MBA al DeSales University ofera studentilor posibilitatea unei vizite de studii in SUA, timp de o saptamana, finantata in proportie de peste 90% din bugetul programului

Majoritatea programelor se desfasoara in limba engleza. Exceptie face programul de MBA Romano-German care se desfasoara in limba germana, doar trei cursuri fiind oferite in engleza si programul INDE/CNAM care se desfasoara in franceza, engleza si romana.
Nu ofera calatorii de studiu programul de MBA al INDE, cel Romano-German din cadrul ASE, MBA-ul City University of Seattle si nici cel Romano-Canadian.


Programe care ofera calatorii de studiu in strainatate

EMBA WU Executive Academy Viena
EMBA CEU Business School
EMBA Asebuss
MBA OU Business School
MBA DeSales University/Universitatea Romano-Americana
EMBA Tiffin University
EMBA Sheffield City College

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO