Suplimente

Idei de Crăciun - Decoraţiuni cât mai „înflorite“

Ficus Microcarpa Ginseng, preţ 59,99 lei, IKEA.

galerie foto

Autor: Ioana David

22.12.2014, 00:02 179

Anul 2014 a fost anul „glam“ pentru decoraţiunile interioare, în care sticla a stat la loc de cinste, iar culorile au avut rolul de a înviora at­mos­fera într-un cadru general neutru, în care mobila a fost cea clasică, cu uşoare accente vin­tage. Iar ca­dourile de final de an ar trebui să se înscrie în această ten­dinţă.

„Sticla Mercury a fost revelaţia anului în materie de accesorii şi a adăugat stră­lu­cire de­co­ru­rilor. (…) Iar decora­ţiu­nile glam sunt de mare efect, sunt ceea ce căutăm pentru casa noastră atunci când are nevoie de acel strop de strălucire“, spune Diana Şucu, general manager al magazinului Ethan Allen din Capitală.

Ea explică faptul că schimbarea anul acesta a venit din accente, astfel că în lumina reflectoarelor au stat piesele cu adevărat spectaculoase.

„Decoraţiunile au înflorit, dacă pot să spun aşa, motivele florale şi botanice constituind principalul punct de plecare în ale­gerea pernelor deco, de exemplu. A fost un an al mixturii

metalice, argintiul şi auriul s-au regăsit în acelaşi decor şi au for­mat un cuplu fericit“, a mai spus Diana Şucu. Anul 2014 a fost un an în care din de­co­ra­ţiuni a lipsit cu­loa­rea bej, înlocuită de im­pri­meurile florale şi animal printurile, inspirat de natură şi culorile tari.

Cât despre 2015, noul an va păstra stilul clasic însă acesta va fi reinterpretat prin ochii designerilor, care vor dori să adauge detalii de marmură, decoraţiuni inedite (cu urme de fier spre exemplu), iar regula va fi lipsa oricărei dorinţe de a asorta. „Designul de interior care duce tot mai mult către fusion - fuziunile inedite de sti­luri, materiale şi imprimeuri, noul şi vechiul aduse laolaltă, pastelurile în materie de culori, versatilitatea - întrevăd că se vor purta şi ele în 2015“, a mai spus Diana Şucu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO