Specialistul ZF

Specialistul ZF: Mihaela Mitroi, partener Consultanţă Fiscală, PricewaterhouseCoopers

Specialistul ZF: Mihaela Mitroi, partener Consultanţă Fiscală, PricewaterhouseCoopers
19.04.2011, 09:41 814

Mihaela Mitroi este licenţiată a Academiei de Studii Economicedin Bucureşti, membru al Camerei Auditorilor, membru CECCAR, CenzorExtern Independent şi membru al Consiliului Director al CamereiConsultanţilor Fiscali din România, membru al Asociatiei FiscaleInternaţionale (IFA), precum şi membru al YPO (Young Presidents'Organization).

Mihaela s-a alăturat firmei PricewaterhouseCoopers România înanul 1997, iar în iulie 2004 a devenit Partener. Are o vastăexperienţă atât pe probleme de fiscalitate internă cât şiinternaţională, fiind implicată în proiecte complexe derestructurare, privatizare, respectarea cerinţelor fiscale, schemede optimizare a taxelor precum şi in activitati de consultare cuMinisterul de Finanţe privind modificarea legislaţiei fiscale dinRomânia. În prezent deţine un portofoliu impresionant de clienţi,lucrând cu numeroase companii multinaţionale şi româneşti,concentrându-se pe sectoarele de retail, produse de consum siproduse industriale precum şi farmaceutic. Mihaela a fost constantimplicată în discuţiile purtate cu autorităţile guvernamentaleromâneşti pentru adaptarea contextului legislativ la standardeleinternaţionale şi în special la cele ale Uniunii Europene.Rezultatul de succes al acestui efort este consultanţa oferităfirmelor naţionale şi internaţionale în vederea pregătirii acestorapentru aderarea României la Uniunea Europeană.


În 2005, Mihaela a fost desemnată Lider Regional pentru ConsultanţaFiscală acordată sectorului public. Ea este de asemenea liderulregional pentru Consultanţa fiscală acordată sectoarelor de Retailşi Industria Bunurilor de larg consum. Ea are un rol de decizie înidentificarea proiectelor de consultanţă fiscală atât la nivellocal, cât şi regional, precum şi în depunerea ofertelor, însemnarea contractelor şi în recrutarea specialiştilor PwC în acestdomeniu.

Întrebări la care a răspuns:

Trebuie să plătesc impozit peclădiri pentru un apartament cumpărat, dar în a cărui posesie nu amintrat?

Îi puteţi pune întrebări în rubrica de comentarii sau scriind unmail la adresa zf24@zf.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO