Specialistul ZF: Mihaela Mitroi, partener Consultanţă Fiscală, PricewaterhouseCoopers

Ziarul Financiar 19.04.2011

Mihaela Mitroi este licenţiată a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, membru al Camerei Auditorilor, membru CECCAR, Cenzor Extern Independent şi membru al Consiliului Director al Camerei Consultanţilor Fiscali din România, membru al Asociatiei Fiscale Internaţionale (IFA), precum şi membru al YPO (Young Presidents' Organization).

Mihaela s-a alăturat firmei PricewaterhouseCoopers România în anul 1997, iar în iulie 2004 a devenit Partener. Are o vastă experienţă atât pe probleme de fiscalitate internă cât şi internaţională, fiind implicată în proiecte complexe de restructurare, privatizare, respectarea cerinţelor fiscale, scheme de optimizare a taxelor precum şi in activitati de consultare cu Ministerul de Finanţe privind modificarea legislaţiei fiscale din România. În prezent deţine un portofoliu impresionant de clienţi, lucrând cu numeroase companii multinaţionale şi româneşti, concentrându-se pe sectoarele de retail, produse de consum si produse industriale precum şi farmaceutic. Mihaela a fost constant implicată în discuţiile purtate cu autorităţile guvernamentale româneşti pentru adaptarea contextului legislativ la standardele internaţionale şi în special la cele ale Uniunii Europene. Rezultatul de succes al acestui efort este consultanţa oferită firmelor naţionale şi internaţionale în vederea pregătirii acestora pentru aderarea României la Uniunea Europeană.


În 2005, Mihaela a fost desemnată Lider Regional pentru Consultanţa Fiscală acordată sectorului public. Ea este de asemenea liderul regional pentru Consultanţa fiscală acordată sectoarelor de Retail şi Industria Bunurilor de larg consum. Ea are un rol de decizie în identificarea proiectelor de consultanţă fiscală atât la nivel local, cât şi regional, precum şi în depunerea ofertelor, în semnarea contractelor şi în recrutarea specialiştilor PwC în acest domeniu.

Întrebări la care a răspuns:

Trebuie să plătesc impozit pe clădiri pentru un apartament cumpărat, dar în a cărui posesie nu am intrat?

Îi puteţi pune întrebări în rubrica de comentarii sau scriind un mail la adresa zf24@zf.ro.