Special

Cum s-a văzut minut cu minut lansarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori: Costin Brumă, broker al Swiss Capital

Cum s-a văzut minut cu minut lansarea Hidroelectrica pe...

Autor: Eduard Ivanovici

13.07.2023, 00:05 218

► Listarea Hidroelectrica readuce bursa în vizorul investitorilor. Interesul va migra de la Fondul Proprietatea către Hidroelectrica. FP îşi va pierde încet-încet din interes odată ce dividendul special din oferta Hidro va fi plătit. Capitalizarea bursieră se va reduce, procentajul în indicii locali va scădea în favoarea Hidroelectrica.

► Hidroelectrica este o acţiune de pensionari în sensul în care asigură pe termen mediu-lung un dividend constant, despre care cred că va fi printre cele mai bune dintre companiile listate. Dacă ne uităm la cheltuielile de investiţii pentru următoarea perioadă, ei se pot menţine la nivelul de 90% distribuire a profitului din acest punct de vedere. Pot menţine planul în următorii ani.

► Banii distribuiţi de FP sub formă de dividende vor fi reinvestiţi în Bursa locală, inclusiv în Hidroelectrica, care ar putea creşte de la o pondere de 14% la 17% din BET. Din acest punct de vedere, este un lucru pozitiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO