Romania la raport

Traseul banilor statului: de la autoritati, la firmele bugetarilor

05.06.2010, 10:16 36

Milioane de euro pleaca din contul autoritatilor catre unelefirme, pentru lucrari extrem de scumpe. Explicatia sta in faptul cacele mai multe dintre aceste proiecte sunt atribuite de primariisau de companii de stat fara niciun fel de licitatie.

Iar unele dintre aceste contracte sunt date de fapt "cudedicatie", chiar pentru firmele angajatilor de la stat.

1,56 milioane euro merg anual de la primaria sectorului 6 spre ofirma privata pentru toaletarea copacilor. Firma a castigatcontracte similare si cu primaria sectorului 1, iar faptul ca aparticipat singura la licitatie are si o explicatie.

Cristian Poteras, primar sector 6: "Pentru ca nu toata lumea areaceste utilaje asa cum le cer eu, cu macarale la inaltimi mari simanopere foarte mici".

O alta atribuire pe bani multi este facuta de Metrorex uneifirme din Franta, care fabrica tichetele de calatorie cu metroul.Desi legea plafoneaza atribuirea directa la 50.000 de euro,contractul semnat de Metrorex este de aproape jumatate de milion deeuro. Directorul general a refuzat sa comenteze situatia.

Sursa: stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO