Proprietăţi

Ungurii de la Futureal dau 40 mil. euro pe terenuri

30.08.2007, 17:46 34

Grupul maghiar Futureal, cu activitati in domeniul imobiliar si al administrarii fondurilor de investitii, negociaza achizitia a sapte hectare de terenuri, in valoare de 30-40 mil. euro, in Bucuresti si in principalele orase din Romania, pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare.
"Dupa Ungaria, Romania este cea mai importanta piata pentru Futureal. Primul proiect din Romania este centrul comercial Gold Plaza din Baia-Mare, care a fost vandut fondului austriac Immoeast. Viitoarele investitii vor viza piata din Bucuresti pe segmentul rezidential si spatii de birouri si principalele orase din Romania pentru segmentul de retail", a declarat directorul general al Futureal Group in Romania, Csilla Szalma.
Ea a mentionat ca principalele orase din provincie vizate sunt Cluj si Brasov, dar planurile de investitii in retail ar putea sa se indrepte si spre localitati cu 70.000-80.000 de locuitori.
"Pe segmentul de retail vom investi doar in provincie. Aici mai este loc, desi sunt localitati unde s-au anuntat cate trei sau patru proiecte de centre comerciale. De aceea, luam in considerare si posibilitatea construirii de centre comerciale in orase mai mici", a precizat reprezentantul Futureal. Ea a precizat ca investitiile pe segmentul de retail trebuie foarte bine calculate pentru ca au fost anuntate foarte multe proiecte.
"Mall-urile care se vor situa in centrele oraselor vor avea mai multe sanse de supravietuire. Oamenii nu mai sunt dispusi sa mearga in afara oraselor pentru cumparaturi", a avertizat Csilla Szalma.
In opinia sa, si pe segmentul rezidential ar putea sa apara primele esecuri in urmatorii ani. "In Ungaria, de exemplu, preturile locuintelor au continuat sa creasca inca un an dupa aderare, apoi a urmat o ieftinire a caselor de 10-15%. De asemenea, au fost proiecte care au ramas nevandute pentru ca aveau preturi mari si locatii nepotrivite. Acest fenomen ar putea aparea si in Romania in viitor, daca se mentine ritmul ridicat de lansare al proiectelor noi", a mai spus Csilla Szalma.
Futureal a intrat pe piata romaneasca anul trecut, primul proiect al companiei fiind centrul comercial Gold Plaza din Baia-Mare. Compania a achizitionat deja un teren in Bucuresti, in zona de nord, unde va construi un complex de 130 de locuinte de lux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO