Proprietăţi

Trei hectare langa Romexpo costa 40 mil. euro

20.06.2008, 20:03 89

Compania de constructii Conpref Carpati, care detine un teren de aproape trei hectare in apropierea centrului Romexpo din zona de nord a Capitalei, va vinde lotul pentru circa 40 mil. euro omului de afaceri Remus Benta, in urma divizarii companiei.
Familia Benta are in proprietate firmele Contranscom Benta, cu activitate in constructii, Daw Benta Romania - producator de vopsele, Mobitech - producator de mobilier, sau Benta Agro.
"Tranzactia ar putea fi incheiata in urmatoarele doua-trei luni, terenul fiind destinat realizarii unui ansamblu rezidential", a declarat Dan Borbely, partener in cadrul firmei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, care reprezinta cumparatorul in aceasta tranzactie.
La o valoare de 40 de milioane de euro a tranzactiei, pretul pe metrul patrat este de aproape 1.400 de euro, la limita inferioara a tranzactiilor cu terenuri destinate dezvoltarii unor ansambluri rezidentiale in nordul Bucurestiului.
Potrivit Mediafax, Benta asteapta aprobarile pentru planul urbanistic depus la primarie, pentru a afla ce coeficient de utilizare poate fi obtinut pentru acest teren, intentia investitorului fiind de a construi aproximativ 1.000 de apartamente, in urma unei investitii de 100 de milioane de euro.
Constructia complexului rezidential este estimat sa inceapa in toamna acestui an sau cel tarziu in primavara lui 2009, iar in ceea ce priveste fondurile necesare proiectului, Benta a precizat ca are in vedere mai multe variante, printre care contractarea de credite bancare sau atragerea de investitori straini.
Asociatii Conpref Carpati au aprobat in luna aprilie divizarea societatii, prin infiintarea unei firme noi, cu activitati imobiliare.
Numarul tranzactiilor cu terenuri de mari dimensiuni a fost destul de redus in prima parte a acestui an, investitorii aratand reticenta in a plati zeci de milioane de euro pentru terenuri destinate realizarii de ansambluri rezidentiale, in conditiile in care piata imobiliara a inceput sa dea primele semne de incetinire, dupa doi ani de crestere exploziva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO