Proprietăţi

Târgul imobiliar tIMOn, de mâine în capitală: cea mai ieftină locuinţă - 30.000 de euro

Târgul imobiliar tIMOn, de mâine în capitală: cea mai ieftină locuinţă - 30.000 de euro

Autor: Cristina Cuncea

12.10.2011, 11:42 1056

Un număr de 13.000 de locuinţe noi şi vechi vor fi disponibile la vânzare la tIMOn-Târgul Imobiliar Naţional, în cadrul căruia dezvoltatorii oferă reduceri de preţuri de până la 28.000 de euro, dar şi posibilitatea achiziţionării de apartamente noi în schimbul unuia vechi sau a unei maşini.

Expoziţia, deschisă de joi până duminică, în Piaţa Constituţiei, va reuni peste 100 de firme şi mai mult de 100 de proiecte imobiliare din Bucureşti şi din ţară.

Pe parcursul celor patru zile, dezvoltatorii imobiliari vor oferi reduceri de preţuri care variază între între 1.000 şi 28.000 de euro, iar cea mai ieftină locuinţă este scoasă la vânzare la 30.900 de euro, în timp ce cel mai mare preţ de la târg este 1,89 milioane de euro pentru o vilă în Herăstrău, potrivit unui comunicat al tIMOn.

Din oferta totală, 8.000 de locuinţe sunt noi, iar 5.000 de unităţi sunt amplasate în blocurile vechi. Pe lângă dezvoltatori, la târg mai sunt prezenţi brokeri imobiliari, bănci, consultanţi şi fonduri de investiţii.

În vederea atragerii de clienţi, vânzătorii de locuinţe oferă o serie de facilităţi cumpărătorilor, respectiv bucătării mobilate, sisteme de Home Cinema, servicii de design interior, mobilă pentru toată casa şi electrocasnice sau sisteme de panouri solare.

Totodată, cei care vor să cumpere o locuinţă au posibilitatea să închirieze apartamentul dorit pe o perioadă de doi ani, cu opţiunea de achiziţie la finalul perioadei, sau pot cumpăra locuinţe noi în schimbul uneia vechi sau a unei maşini.

În cadrul târgului vor fi expuse trei case în mărime naturală, două din lemn şi una din structură metalică, reprezintând, potrivit organizatorilor, cele mai ieftine variante de construire de pe piaţă. Casele de lemn reprezintă opţiuni de case de vacanţă sau locuinţe sociale şi au preţuri de 2.500 euro-5.500 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO