Proprietăţi

RTC: Livram un proiect imobiliar pe an

28.09.2008, 20:40 77

Grupul RTC, detinut de omul de afaceri Octavian Radu si care controleaza printre altele reteaua Diverta, are programate si investitii imobiliare de circa 50 mil. euro pentru urmatorii trei ani, in realizarea a doua ansambluri rezidentiale si o cladire de birouri.

Locuintele vor fi realizate in Sibiu si in cartierul Vitan din Capitala, in timp ce imobilul de birouri va fi dezvoltat in zona Bucurestii Noi.
"Ne mentinem targetul sa livram cate un proiect imobiliar in fiecare an. Pentru anul viitor este programata finalizarea ansamblului Theresianum din Sibiu, in 2010 vom termina locuintele din Vitan, iar in 2011 o cladire de birouri cu 12 etaje in zona Bucurestii Noi", a declarat Mariana Radu, CEO al diviziei imobiliare si constructii a grupului RTC Holding. Cel mai avansat proiect este cel din Sibiu, unde sunt in constructie trei blocuri cu 120 de locuinte, in vecinatatea fabricii de articole de birotica si produse de mercerie Flaro, controlata de asemenea de grupul RTC.
"Am vandut pana in prezent patru apartamente, dar de-abia acum incepe procesul de promovare, alaturi de firma Euroest, care a devenit agentul proiectului. In plus, clientii vor sa vada un stadiu mai avansat al constructiei, sa se poata muta in scurt timp. Am putea extinde acest proiect, tinand cont ca am achizitionat un teren la Sura Mica, pe care vom reloca activitatea Flaro de pe terenul de 2,5 hectare pe care se afla in prezent", a adaugat Radu. Proiectul din Sibiu este realizat pe un teren de 3.700 de metri patrati si are preturi de circa 870 de euro/ metrul patrat construit.
In Bucuresti, compania a achizitionat in primavara acestui an un proiect din Capitala aflat in stadiu incipient de dezvoltare de la o firma din cadrul grupului estonian IPC Real Estate, care controleaza si firma de consultanta Arco Real Estate.
Proiectul, situat pe Strada Fizicienilor, va avea o suprafata construita de circa 20.000 de metri patrati, iar lucrarile de constructie ar putea incepe in primavara anului viitor.
Cladirea de birouri din zona Bucurestii Noi va fi destinata in special grupului RTC, care ar putea ocupa jumatate din spatiile de aproximativ 12.000 de metri patrati. Grupul RTC controleaza lantul de librarii Diverta, afaceri in domeniul curieratului si a intrat recent si pe piata cafenelelor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO