Proprietăţi

Romstrade va construi podul din zona Mihai Bravu – Splaiul Unirii pentru 23 de milioane de euro

Romstrade va construi podul din zona Mihai Bravu – Splaiul Unirii pentru 23 de milioane de euro

Autor: Andreea Neferu

19.01.2011, 23:54 226

Romstrade, firmă controlată de omul de afaceri Nelu Iordache şicel mai mare constructor român, va construi pasajul suprateran dinzona Mihai Bravu-Splaiul Unirii, după ce a câştigat unul dintrecele mai importante contracte scoase la licitaţie în ultimaperioadă de către Primăria Capitalei.

Contractul se ridică la aproape 97 milioane de lei (23 milioanede euro), fără TVA, pasajul suprateran urmând să lege bulevardulMihai Bravu de calea Văcăreşti prin Splaiul Unirii.

Mai mult, compania lui Iordache se pregăteşte să intre în cursăşi pentru realizarea parcării din Piaţa Charles de Gaulle aCapitalei, valoarea totală a lucrărilor de construcţie a unui pasajpietonal, a unui parcaj şi a unui pasaj rutier ridicându-se lacirca 93 mil. euro.

Compania românească începe astfel să se orienteze din nou cătrelicitaţiile administraţiilor locale, după ce în 2010 centrul degreutate al lucrărilor realizate de Romstrade se situa pecontractele încheiate cu Compania Naţională de Autostrăzi şiDrumuri Naţionale din România (CNADNR). Astfel, în 2010 circa 60%din cifra de afaceri a Romstrade a fost generată de contractele cuCNADNR, în condiţiile în care în anii precedenţi ponderea era maimare, de 70%.

"E foarte posibil ca acest raport, de 60% prin CNADNR, 40% prinadministraţiile locale, să se modifice în 2011, însă e dificil despus deocamdată pentru că autorităţile locale nu au lansat încăprea multe licitaţii, fiindcă suntem la început de an. Avem câtevainformaţii generale despre licitaţii, însă mai mult pe partea deautostrăzi, pentru că tronsoanele deja au fost scoase la licitaţieîn ultima parte a anului trecut. Nu ştim încă la câte licitaţii nevom califica", a declarat pentru ZF Gheorghe Răcaru, directorul destrategie şi dezvoltare al grupului de firme ce include companiileBlue Air şi Romstrade.

Romstrade este una dintre companiile care au reuşit anul trecutsă câştige două dintre cele mai importante licitaţii organizate deCNADNR, şi anume întreţinerea autostrăzii Bucureşti-Constanţa pe oporţiune de circa 150 de kilometri (contract câştigat în asocierecu Straco Grup, companie controlată de fraţii Traian şi AlexandruHorpos), precum şi întreţinerea autostrăzii Bucureşti-Piteşti şi acenturii Piteşti (în asociere, iarăşi, cu Straco Grup şi Delta ACM93).

În ultimii ani, Romstrade a reuşit să-şi crească exponenţialcifra de afaceri, de la circa 660 milioane de lei în 2007 (198 mil.euro) la 1,1 mld. lei în 2009 (260 mil. euro) şi un profit de peste30 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO