Proprietăţi

Rohan, CIROM:Romania are un deficit de un milion de locuinte; Prima Casa nu stimuleaza constructiile

Rohan, CIROM:Romania are un deficit de un milion de locuinte; Prima Casa nu stimuleaza constructiile
06.06.2010, 11:37 116

Romania are un deficit de un milion de locuinte, iar programulguvernamental "Prima Casa" nu stimuleaza constructia de locuinte,fiind orientat catre tranzactiile cu apartamente vechi, potrivitpresedintelui patronatului din industria cimentului CIROM, MihaiRohan, citat de Mediafax Business.

"Cererea de case este foarte mare. Eu va spun ca in Romanialipsesc circa un milion de case, de apartamente. Sunt oameni carestau si asteapta de multa vreme sa-si construiasca, sunt tinerifoarte multi care nu mai au unde sta", a declarat Rohan laemisiunea "Dupa 20 de ani", transmisa duminica deProTV.

Reprezentantul CIROM (Patronatul din industria cimentului sialtor produse minerale pentru constructii din Romania) a precizatca programul Prima Casa "nu s-a vazut" in constructii, pentru cafoarte multi cumparatori s-au orientat catre locuintele vechi, maiieftine.

Potrivit sursei citate, tranzactiile imobiliare cu locuinte noideja construite nu se realizeaza pentru ca depind de deblocareacreditarii, iar potentialii clienti asteapta in continuare scadereapreturilor de vanzare, pe care Rohan o estimeaza la 5-10% anulviitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO