Proprietăţi

Piaţa Charles de Gaulle devine din august şantier pentru un pasaj subteran şi o parcare cu 603 locuri

no title

Autor: Maria MANOLIU

12.06.2011, 20:11 1266

Piaţa Charles de Gaulle din Capitală devine şantier din august.În zonă, Primăria Capitalei intenţionează să construiască un pasajsubteran şi o parcare tot subterană de 603 locuri. Deocamdatămunicipalitatea caută o firmă vătaf care să supervizeze lucrărilede construcţii.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul guvernamental delicitaţii, Primăria Capitalei caută un consultant care să-i ofereservicii de "supervizare şi asistenţă tehnică" de un million deeuro pentru realizarea Pasajului rutier subteran de la PiaţaCharles de Gaulle. Valoarea estimată a contractului poate ajunge şila 1,5 milioane euro dacă se constată că vor fi necesare lucrărisuplimentare.

Pentru pasajul subteran de la Piaţa Charles de Gaulle, ConsiliulGeneral al Municipiului Bucureşti a aprobat o investiţie de 58 demilioane de euro. Pasajul va avea o lungime de 1392 de metri şi vafi construit pe direcţia Bulevardul Aviatorilor. Acesta va avea orampă în partea de sud lungă 318 metri, una în partea de nord de298 de metri, şi va fi acoperit pe o suprafaţă de 778 metri.

Practic vor fi două pasaje, câte unul pentru fiecare sens, care vorfi construite de o parte şi de cealaltă a staţiei şi galeriei demetrou. Pentru fiecare sens, lăţimea pasajului va fi de 8 metri,vor exista două benzi benzi de circulaţie şi trotuare de jumătatede metru. În partea centrală, trotuarul se poate lăţi şi la 2, 5metri. Odată cu realizarea pasajului, municipalitatea vareconfigure şi accesul la staţia de metrou Aviatorilor, situaţă înpartea de Nord a Pieţei Charles de Gaulle. Citiţi mai mult desprepiaţa Charles de Gaulle din Capitală pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO