Piaţa Charles de Gaulle devine din august şantier pentru un pasaj subteran şi o parcare cu 603 locuri

Autor: Maria MANOLIU 12.06.2011

Piaţa Charles de Gaulle din Capitală devine şantier din august. În zonă, Primăria Capitalei intenţionează să construiască un pasaj subteran şi o parcare tot subterană de 603 locuri. Deocamdată municipalitatea caută o firmă vătaf care să supervizeze lucrările de construcţii.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul guvernamental de licitaţii, Primăria Capitalei caută un consultant care să-i ofere servicii de "supervizare şi asistenţă tehnică" de un million de euro pentru realizarea Pasajului rutier subteran de la Piaţa Charles de Gaulle. Valoarea estimată a contractului poate ajunge şi la 1,5 milioane euro dacă se constată că vor fi necesare lucrări suplimentare.

Pentru pasajul subteran de la Piaţa Charles de Gaulle, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat o investiţie de 58 de milioane de euro. Pasajul va avea o lungime de 1392 de metri şi va fi construit pe direcţia Bulevardul Aviatorilor. Acesta va avea o rampă în partea de sud lungă 318 metri, una în partea de nord de 298 de metri, şi va fi acoperit pe o suprafaţă de 778 metri.

Practic vor fi două pasaje, câte unul pentru fiecare sens, care vor fi construite de o parte şi de cealaltă a staţiei şi galeriei de metrou. Pentru fiecare sens, lăţimea pasajului va fi de 8 metri, vor exista două benzi benzi de circulaţie şi trotuare de jumătate de metru. În partea centrală, trotuarul se poate lăţi şi la 2, 5 metri. Odată cu realizarea pasajului, municipalitatea va reconfigure şi accesul la staţia de metrou Aviatorilor, situaţă în partea de Nord a Pieţei Charles de Gaulle. Citiţi mai mult despre piaţa Charles de Gaulle din Capitală pe www.gandul.info