Proprietăţi

Fratii Cristescu: Am gasit finantare pentru proiecte de 400 mil. euro la Timisoara

14.03.2008, 19:28 41

Grupul Bega negociaza asocierea cu un fond de investitii britanic pentru un proiect de 200 mil. euro care presupune construirea la Timisoara a 700 de locuinte si a unui hotel de 5 stele, iar pentru un alt proiect imobiliar de 200 mil. euro discuta finantarea cu alte 5 companii straine.
"Noi avem in centrul Timisoarei un teren de cinci hectare, pe care vrem sa dezvoltam doua proiecte imobiliare, fiecare in valoare de 200 mil. euro. In acest moment, participam la targul imobiliar de la Cannes, unde am gasit parteneri straini pentru ambele proiecte", a declarat Marius Cristescu, care alaturi de fratele sau Emil, controleaza grupul Bega. El spune ca primul proiect include constructia in centrul Timisoarei a unui complex de 700 de locuinte si a unui hotel.
"Pentru acest proiect am luat legatura, la targul de la Cannes, cu un fond de investitii britanic, care inca nu este prezent pe piata romaneasca. Vom face un joint-venture, fiecare urmand sa detina 50% din actiuni. Fondul va participa cu 200 mil. euro, iar noi vom veni cu terenul si ne vom ocupa de autorizare, proiectare si constructie. Pe parcursul acestei luni, vom semna contractul cu fondul britanic", a mai spus Cristescu, care nu a dorit sa dezvaluie numele fondului de investitii.
Cele 700 de locuinte, cu una, doua si trei camere, vor fi inchiriate, in cazul in care intregul proiect nu va fi scos la vanzare. Hotelul va avea 400 de camere, va fi clasificat la cinci stele si va fi afiliat la un lant international care, potrivit lui Cristescu, nu este inca prezent in Timisoara.
"Dupa ce vom semna contractul, vom depune documentatia de autorizare, urmand ca pana la sfarsitul anului sa incepem lucrarile de constructie, care vor dura circa doi ani", a afirmat omul de afaceri.
Cel de-al doilea proiect al grupului Bega va include un mall cu o suprafata de peste 100.000 de metri patrati si mai multe cladiri de birouri.
"Si pentru finantarea acestui proiect suntem in discutii la targul de la Cannes cu mai multe firme. Este vorba de cinci companii straine, interesate sa facem un parteneriat. In acest caz, inca nu am stabilit cu care dintre ele ar urma sa semnam un contract", a mai spus proprietarul grupului Bega.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO