Proprietăţi

Englezii cumpara apartamente in Costinesti

15.03.2007, 20:00 53

Locuintele de pe litoral si Valea Prahovei reprezinta un sfert din ansamblurile rezidentiale prezentate la Targul Imobiliar National (TIMON), care are loc in perioada 14-18 martie in Bucuresti, pe fondul interesului crescut manifestat de bucuresteni, dar si de straini pentru locuinte in zonele turistice ale tarii.
Astfel, interesul investitorilor straini a inceput sa se indrepte si catre regiunile turistice ale tarii, dupa ce in ultimii ani britanicii si irlandezii, in special, au inceput sa cumpere zeci de apartamente in noile ansambluri rezidentiale dezvoltate in Bucuresti.
"Piata din Bucuresti absoarbe foarte bine proiecte in zone de vacanta datorita puterii financiare a locuitorilor", apreciaza Vlad Vlasceanu, directorul evenimentului, care prezinta oferte pentru mai mult de 10.000 de apartamente, inclusiv din orase precum Constanta, Costinesti, Neptun, Busteni, Predeal sau Brasov.
"Ne-am adresat in primul rand englezilor, care au cumparat sase garsoniere si patru apartamente cu doua camere in ansamblul Gradina Soarelui construit la Costinesti, dar si trei vile intr-un ansamblu construit in Brasov, Gradina de la munte", a declarat Razvan Satnoianu, director executiv si actionar al companiei RomDeals Property, care dezvolta doua ansambluri rezidentiale la Costinesti si unul in Brasov.
Satnoianu declara ca in targetul companiei intra si bucurestenii, mizand pe cele doua autostrazi care vor facilita accesul catre Brasov si litoral, firma furnizand totodata servicii de inchiriere la un randament al investitiei estimat la 10%.
Primul proiect dezvoltat la Costinesti de RomDeals este format din 18 locuinte, garsoniere si apartamente cu doua camere, cu preturi cuprinse intre 40.000 de euro si 75.000 de euro plus TVA, care vor fi livrate pana in luna iunie a acestui an. Compania a obtinut totodata autorizatiile de constructie pentru un al doilea proiect la Costinesti, pe malul marii, care va fi format din 50 de locuinte, cu preturi cuprinse intre 60.000 si 120.000 de euro, cu TVA inclus.
Ansamblul din Brasov este format din 24 de vile, cu un pret mediu de 600 de euro/metru patrat construit, cu TVA inclus.
Totodata, foarte multe locuinte din Brasov sunt achizitionate si de bucuresteni.
"Am lansat acest proiect (Tampa Gardens - n. red.) in Bucuresti deoarece din ansamblul Europe Residence, construit in Brasov si format din 127 de apartamente, am vandut mai mult de 30 catre persoane din Capitala, care de obicei le inchiriaza", declara Dan Camarzan, directorul executiv si actionarul majoritar al grupului de firme Kronvest, care dezvolta proiectul din Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO