Proprietăţi

Elis Pavaje din Alba-Iulia estimează vânzări de 1 milion de euro din vânzarea de blocheţi

11.08.2010, 14:31 260

Compania Elis Pavaje din Alba-Iulia, deţinută de familia Goţa,estimează vânzări de 1 milion de euro în 2010 din vânzarea deblocheţi (blocuri modulare pentru ziduri de sprijin din pământarmat), echivalentul a 6% din business, după ce a investit circa200.000 de euro în prima capacitate de producţie de acest gen de pepiaţa locală.

Investiţia include achiziţia licenţei pentru blocheţi de lacompania americană Keystone şi achiziţia unui utilaj automat desplitare (despicare controlată) a blocheţilor la fabrica existentădin localitatea Petreşti (judeţul Alba).

"La o analiză a tipurilor de proiecte desfăşurate în acestmoment pe piaţa din România, am identificat o necesitate realăpentru blocheţi, un produs folosit foarte mult în proiectele deinfrastructură", a declarat Emil Elisiu Goţa, directorul general alElis Pavaje.

Compania, înfiinţată în 1991, a realizat anul trecut o cifră deafaceri de 60 mil. lei, în scădere cu 5% faţă de 2009, şi deţine înprezent două unităţi de producţie în Petreşti (Alba) şi Stoeneşti(Prahova), care asigură un volum de aproximativ 8.000 de metripătraţi pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO