Elis Pavaje din Alba-Iulia estimează vânzări de 1 milion de euro din vânzarea de blocheţi

Autor: Catalin Lupoaie 11.08.2010

Compania Elis Pavaje din Alba-Iulia, deţinută de familia Goţa, estimează vânzări de 1 milion de euro în 2010 din vânzarea de blocheţi (blocuri modulare pentru ziduri de sprijin din pământ armat), echivalentul a 6% din business, după ce a investit circa 200.000 de euro în prima capacitate de producţie de acest gen de pe piaţa locală.

Investiţia include achiziţia licenţei pentru blocheţi de la compania americană Keystone şi achiziţia unui utilaj automat de splitare (despicare controlată) a blocheţilor la fabrica existentă din localitatea Petreşti (judeţul Alba).

"La o analiză a tipurilor de proiecte desfăşurate în acest moment pe piaţa din România, am identificat o necesitate reală pentru blocheţi, un produs folosit foarte mult în proiectele de infrastructură", a declarat Emil Elisiu Goţa, directorul general al Elis Pavaje.

Compania, înfiinţată în 1991, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 60 mil. lei, în scădere cu 5% faţă de 2009, şi deţine în prezent două unităţi de producţie în Petreşti (Alba) şi Stoeneşti (Prahova), care asigură un volum de aproximativ 8.000 de metri pătraţi pe zi.