Proprietăţi

CA Immo are active de 360 mil. euro după achiziţia Europolis

Autor: Cristi Moga

25.01.2011, 23:45 97

Tranzacţia prin care fondul austriac de investiţii CA Immo acumpărat fostul "rival" austriac Europolis a fost finalizată laînceputul acestui an, formând pe piaţa locală unul dintre cei maimari proprietari de active imobiliare, valoarea portofoliuluideţinut de noua entitate ridicându-se la circa 360 de milioane deeuro, potrivit CA Immo.

În urma fuziunii, care va deveni efectivă pe piaţa locală de la1 aprilie, operaţiunile din România vor fi supervizate de cătresubsidiara CA Immo Real Estate Management, care va fi condusă defostul şef al Europolis România - Marian Roman - în timp ce FlorinPopescu, va coordona în continuare procesul de property managementşi închiriere a spaţiilor, atribuţii pe care le avea la CA Immoîncă dinaintea fuziunii.

"Prin fuziunea dintre Europolis şi CA Immo comasăm experienţelepentru a deveni un jucător şi mai important pe piaţa din România înviitor", spune Marian Roman, head of CA Immo România.

În ceea ce priveşte valoarea portofoliului imobiliar, CA Immointră ca urmare a fuziunii în top 5 la nivel local, alături deaustriecii de la Immofinanz şi oamenii de afaceri locali IulianDascălu, proprietarul reţelei de centre comerciale Iulius Mall, sauGabriel Popoviciu, cel care controlează proiectul imobiliar dinBăneasa.

Portofoliul imobiliar al CA Immo cuprinde cinci clădiri debirouri în Bucureşti (Opera Center I şi II, Europe House,Riverplace şi Bucharest Business Park), un parc logistic peautostrada Bucureşti-Piteşti, un proiect comercial în Sibiu şi maimulte loturi de teren pentru dezvoltări ulterioare.

În ceea ce priveşte portofoliul de birouri, CA Immo este altreilea jucător din Bucureşti, după Immofinanz şi omul de afaceriLiviu Tudor, proprietarul parcurilor de afaceri Novo Park şi WestGate.

Europolis şi CA Immo au fost printre primii investitoriinstituţionali străini care au intrat pe piaţa locală în perioada2003-2005 şi au început să facă achiziţii de zeci de milioane deeuro.

Ca urmare a fuziunii dintre cele două companii, valoareacumulată a activelor la nivel european a ajuns la 5 miliarde deeuro, din care proprietăţi de circa 2 miliarde de euro sunt situateîn Europa de Est şi de Sud-Est.

CA Immo este o companie listată la bursa de la Viena, avândprintre acţionari Bank Austria, cu o participaţie de 10%, în timpce Europolis făcea parte din grupul bancar Volksbank, care amandatat anul trecut banca de investiţii Lazard să găsească uncumpărător pentru fondul de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO