Proprietăţi

Asiguratorii tin capul de afis al tranzactiilor cu birouri

20.10.2004, 00:00 25

Trei dintre cele mai importante companii de asigurari din Romania si-au relocat sau au anuntat ca isi vor reloca o parte din sedii in imobile de birouri situate in zona de nord a Bucurestiului, care devine astfel tinta predilecta a companiilor de servicii financiare.
Cea mai recenta tranzactie a fost incheiata de asiguratorul Omniasig, care va ocupa un intreg imobil situat pe strada Lascar Catargiu, in imediata vecinatate a Pietei Victoriei. Compania a inchiriat un spatiu de 650 metri patrati intr-o cladire structurata pe 3 nivele, care va functiona ca sediul central pentru filiala Aviatorilor a companiei de asigurari Omniasig.
Compania de asigurari Unita si-a mutat in prima parte a acestui an sediul central in cladirea Mecano Business Center, in cadrul unei tranzactii ce vizeaza o suprafata de 4.000 metri patrati, intermediata de compania Colliers International. Tranzactia este a treia ca dimensiune incheiata anul acesta, in categoria birourilor clasa A.
Mecanoexportimport Business Center este o cladire de birouri clasa A, cu o suprafata inchiriabila de 6.000 de metri patrati, dispusi pe 7 niveluri, din care Unita a inchiriat ultimele 5 etaje. Imobilul este situat pe bulevardul Dacia, langa Piata Romana, avand acces facil la mijloacele de transport in comun: liniile de autobuz, troleibuz si metrou. Developerul, compania Mecanoexportimport, a prevazut doua niveluri subterane care pot oferi 44 locuri de parcare.
Compania ING si-a relocat la randul sau o parte din operatiuni intr-un imobil de birouri clasa A amplasat pe strada Dr. Felix. Imobilul, care se invecineaza cu sediile HBO si British American Tobacco, ofera o suprafata totala inchiriabila de 1.182 metri patrati, dispusa pe 7 niveluri, cu spatii pe nivel de 130-204 metri patrati, flexibile din punct de vedere al compartimentarii. Noul birou ING ocupa 450 metri patrati dispusi pe doua niveluri, parter si primul etaj.
Desi a fost finalizata in luna martie a acestui an, cladirea a fost in mare parte ocupata, in prezent ramanand disponibil doar un spatiu de 483 metri patrati. Imobilul din strada Dr. Felix dispune de sistem de aer conditionat, sistem de incalzire independent, plafoane suspendate cu spoturi de iluminat incorporate, retea de calculatoare, echipamente moderne de securitate si alarma impotriva incendiilor.
Zona de nord se contureaza ca un puternic centru financiar si de afaceri al Bucurestiului, aici aflandu-se numeroase sedii de ambasade, companii naionale si multinationale, parte din ele activand in domeniul financiar si bancar.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO