Profesii

„Universităţile de elită taxează nejustificat pentru informaţii care sunt disponibile online“

„Universităţile de elită taxează nejustificat...

Autor: Adelina Mihai

09.11.2015, 00:07 1300

Marile universităţi de elită americane vor fi nevoite să îşi reconfigureze modelul de business şi să mai taie din costuri, pentru că informaţiile pe care le oferă la cursuri sunt deja disponibile online, în mod gratuit, este de părere omul de afaceri american Ben Nelson, fondatorul universităţii virtuale Minerva Schools. El a înfiinţat în 2012 o instituţie de învăţământ superior menită să ofere o pregătire de elită studenţilor, dar la costuri mult mai scăzute.

„Taxa de şcolarizare la Minerva este de 10.000 de dolari pe an plus încă 2.000 de dolari pentru alte cheltuieli, cum ar fi cea de asigurare medicală, deci în total şcolarizarea costă sub 12.000 de dolari, prin comparaţie cu preţul de 50.000 de dolari pe an cerut de universităţile din Ivy League. (…) De ce MIT îşi schimbă astăzi strategia? Pentru că, timp de trei ani, noi (Minerva Schools- n.red.) i-am umilit în mod public. Universităţile de elită taxează astăzi, neetic, pentru infor­maţii care sunt disponibile online“, a spus Nelson, care a fost săptămâna trecută la Bucureşti.

Dincolo de cursurile desfăşurate pe o platformă online, un alt aspect inedit al modelului de business implementat de Ben Nelson la Minerva Schools este că, pe parcursul celor patru ani de studiu, studenţii învaţă în oraşe din diferite colţuri ale lumii: San Francisco, Berlin, Buenos Aires, Bangalore, Seul, Istanbul şi Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO