Profesii

Un bucureştean are 10.200 euro pe an pentru cheltuieli, mai mulţi bani ca un locuitor din Budapesta, dar de două ori mai puţini ca unul din Berlin ori Milano

ANALIZĂ ZF

Locuitorii din Bucureşti au o putere de cumpărare cu peste 81% mai mare decât media naţională.

Locuitorii din Bucureşti au o putere de cumpărare cu peste 81% mai mare decât media naţională.

Autor: Cristina Roşca

12.12.2020, 18:00 1722

♦ Puterea de cumpărare din diferite oraşe din Europa - în valoare absolută (euro) sau raportată la media UE – arată diferenţele de dezvoltare între ţări ♦ Aceste sume trebuie privite însă şi în perspectivă, mai exact analizate prin prisma preţurilor la diferite produse şi servicii.

Un bucureştean îşi permite să cheltuiască în medie într-un an aproape 10.200 de euro, echivalentul a 850 de euro pe lună, arată calculele făcute de ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă GfK. În cifre absolute, locuitorii Capitalei au mai mulţi bani de cheltuială decât cei din Budapesta spre exemplu, dar mai puţini decât oamenii care au domiciliu în Praga (capitala Cehiei) sau în Varşovia (capitala Poloniei).

Raportat la media UE, capitalele din Europa Centrală şi de Est mai au loc de dez­voltare, deşi an de an cifrele arată tot mai bine dat fiind că aceste urbe atrag de regulă cele mai mari investiţii dintr-o ţară. Astfel, aici sunt şi cele mai mari salarii şi câştiguri în general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO